Termékek Menü

Dice+ Bluetooth-os dobókocka, a társasjátékok jövője

Ár:
4.990 Ft (3.929 Ft + ÁFA)
Gyártó: dice
Cikkszám: VG-DICE
Szállítási díj: 1.500 Ft
Várható szállítás: 2018. december 19.
Elérhetőség: Utolsó 1 db raktáron
Nyomtatási nézet

Leírás és Paraméterek

DICE+ Games – Android-alkalmazások a Google Playen

 

Nemrég kaptunk egy levelet Csehországból, hogy mit szólnák, ha tesztelhetnénk egy remek terméket, egy Bluetooth-os dobókockát. Természetesen egyből kaptunk a lehetőségen és belevetettük magunkat a társasjátékozás jövőjébe a Dice+ segítségével.

diceplus1

Régebben mikor játszani szeretett volna az ember valamit, társakra volt szüksége, viszont manapság egyre kevesebben játszanak társasjátékokkal a fiatalok közül, mivel inkább a telefonjukon játszanak valamit, vagy pedig számítógépen/konzolon egyedül vagy pedig közösen. A klasszikus társasjátékozás pedig egy remek időtöltés, csak sok esetben igen macerás ide-oda hurcolászni a dobozokat, illetve figyelni arra, hogy ne vesszen el egyetlen bábu se, és arról akkor még nem is beszéltem, hogy sok játék esetében magának a játéktáblának a felállítása is igen időigényes lehet, az elpakolásáról nem is beszélve. Nyaralásokra érdemes lehet valamiféle társasjátékot vinni, gondolva a rossz időre, viszont igen értékes helyet tud elfoglalni a poggyászunkban a legkisebb táblajáték is. Persze egy tabletet szinte bárhova el tudunk helyezni mindenféle gond nélkül.

A tabletek igencsak alkalmasak játékra, még komolyabb játékokat is tudunk rajtuk futtatni (egér és billentyűzet nélkül is) és mivel elég nagy a kijelzőjük, egy táblajáték is el tud férni rajtuk. A virtuális dobókockás játékokkal az a baj, hogy semmi befolyásunk nincs arra, hogy a virtuális kocka milyen számot dob, pedig az ilyen játékoknak pont az a lényege, hogy játékos maga dobja el a kockát és a szerencsén múlik, hogy mi lesz a dobott szám, nem pedig véletlenszám-generátor mondja meg a dobott értéket, ami akár csalhat is. A dobókockás játékok varázsa a kockadobásban van.

diceplus11

A Dice+ egy olyan kiegészítő tabletes játkokhoz, mellyel végre újra a játékos kezén és szerencséjén múlik a dobás.

Mi is a Dice+?

A Dice+ egy mindössze 25 g súlyú, 26 mm-es élű dobókocka, mely a tabletünkkel Bluetooth-on keresztül kommunikál és így a virtuális játékba juttatja a dobott értéket. Kikapcsolt állapotban csak egy jelöletlen fehér kocka kék színű kerettel, de ha 180°-ot fordítunk rajta, a kocka életre kel és az eddig fehér oldalain számok kezdenek el színesen pulzálni.

diceplus2

A számok LED-ekből rajzolódnak ki, melyek 256 millió szín megjelenítésére képesek. A számok fixek az oldalakon, viszont dobás előtt és közben nem látszanak, így egészen addig izgulhatunk milyen számot dobtunk, míg a kocka biztosan meg nem áll az egyik oldalán, ekkor a számok elkezdenek világítani. A színt különböző dolgok határozzák meg: bekapcsolás után egy ideig a akksija töltöttségi szintjének megfelelően zöld és piros közti árnylatokban pompázik, majd utána átvált kékre és addig pulzál kéken, míg nem kapcsolódik a tablethez. Játék közben az adott játékos bábujához illő színben ragyognak a számok, így mindig tudhatjuk melyik játékos jön, bár alkalmazása válogatja, hogy csak addig villog a játékos bábujának megfelelő színben, míg a dobást meg nem kezdi, vagy a dobott szám is színben passzol a bábuhoz, vagy ha csak a dobás elején passzol, akkor utána a töltöttségi szintnek megfelelően pulzál.

Használata igen egyszerű, bekapcsolni a már említett 180°-os fordulattal lehet, a tableten pedig csak egy Dice+ kockát támogató alkalmazásnak kell futnia és persze a Bluetooth be kell legyen kapcsolva. Első használatkor se kell azzal foglalkozni, hogy párosítsuk a két eszközt egymással, ahogyan azt a legtöbb Bluetooth eszköz esetében tenni kell. Amint a Bluetooth kapcsolat létrejött, már játszhatunk is. De előbb nézzük meg mit is rejt a kocka.

Mit is rejt a kocka?

A kocka 6 oldalából 5 teljesen jelöletlen és egyforma, viszont a hatodikon van egy kis háromszög forma kis pontoktól, ez az 1-es szám oldala egyébként. Az 1-es panel az egyetlen mozgatható alkatrész a kockán, ugyanis ezt a panelt el tudjuk csúsztatni és előbújik egy micro USB csatlakozó, amin keresztül tudjuk tölteni a Dice+ kockát. 2 óra alatt feltöltődik az akkumulátora és közben a töltöttségi szintnek megfelelő színűen pulzálnak a LED-ek. Teljes feltöltéssel 20 órányi játékra képes, ami azt hiszem, elég sok társasjáték-partyra elég. 

Dice+ Bluetooth-os dobókocka, a társasjátékok jövője

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Hasonló termékek

Raktáron
4.338 Ft (3.416 Ft + ÁFA)